Tavaszi bõrápoló kezelések, pl. Hogyan szabaduljunk meg a narancsbõrtõl, felesleges testszõrzettõl és kitágított vérerektõl?

narancsb-otilde-r.jpg Hogyan szabaduljunk meg a narancsbõrtõl?

A narancsbõr minden nõ rémálma. Hipodermiszben jelenik meg és duzzadáshoz és rostdaganathoz vezet. Bõr alatti gödröcskék és csomók utalnak rá. A narancsbõr létrejön, mert problémás a vérellátás a test zsírben (bõr alatt), és ez gyakori probléma a terhes nõk esetében és azoknál, akik túlsúllyal foglalkoznak. Általában a combokon, guggolva és a karokon jelentkezik. Hogyan szabaduljunk meg tõle? Oda kell figyelned a testsúlyodra, tornázni, egészségesen táplálkozni, tonizáló kozmetikumokat kell használni, étrend kiegészítõket bevenni és kozmetikai és bõrgyógyászati kezeléseken átesni. Az orvosnak ellenõriznie kell a vércukor szinted és a hormonokat. A kozmetikusnál pedig a következõ kezelések javasoltak lézer, masszázs, ultrahang, hõ terápia infravörös sugárzással vagy hûtés.

Hogyan távolítsuk el a felesleges szõrt?

A felesleges testszõrzet még egy gondja a nõknek. Szerencsére van néhány módja a sima bõr elérésére. Számos közül említhetjük a testápoló krémeket, eldobható borotvát, viaszt, szõrtelenítõket és lézert. Az, hogy melyiket választod, attól függ, hogy milyen állapotban van a bõr, mennyi pénzt szándékozol rászánni és mennyi idõd van. A szõrtelenítés során különbözõ gondok merülhetnek fel, mint a bõr irritációja, krém összetevõi által okozott allergia, bõrsérülés vagy benõtt szõrzet. Mindezeket elkerülheted, ha követsz néhány tippet. Mielõtt eltávolítanád a szõrzetet végezz bõrradírt, majd utána használj   nyugtató és hidratáló kozmetikumokat.

Hogyan gyógyítsuk a kitágított vérereket?

A kitágított vérerek (seprûvénák) még egy nõi aggodalom. Lábakon és az arcon jelennek meg és általában olyan embereknél merülnek fel, akiknek vékony és érzékeny a bõrük. A seprûvénák okozói lehetnek a terhesség, elhízás, túl szûk ruha vagy magas sarkú viselése, sok ülést vagy állást igénylõ munka. Az ilyen problémát legjobban kezeli a rendszeres sportolás, kényelmes cipõk viselése és nagyon szélsõséges esetekben – mûtéti eljárás, amelyet nem ajánlott nyáron végezni, mert esélyes a bõr irritáció. Ráadásul étrend kiegészítõket is lehet fogyasztani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük