Kötelezõ arc smink kozmetikumok a pipere táskában

smink.jpgAz elsõ és legfontosabb kozmetikum minden sminkeléshez az alapozó. Természetesen helyettesítheted jó BB vagy CC krémmel. A megfelelõ alapozás csodákat mûvelhet. Ha sikerül az arcbõrödhöz illeszkedõ pontos alapozót kiválasztani (ami nem könnyû), akkor 100%-an lehetsz biztos, hogy a sminked ugyanolyan tökéletes lesz, mintha egy profi sminkes készítette volna. Az alapozó lefedi a tökéletlenségeket, kiegyenlíti a bõr színét, hidratál és táplálja a bõrt. Másik nehézsége az alapozó megfelelõ alkalmazása. Felviheted az ujjaiddal, ecsettel vagy szivaccsal. A végsõ hatás számít, ami tulajdonképpen sima arc maszk hatás nélkül.

Korrektor ugyanolyan fontos kozmetikum. Kötelezõen helyet kell foglalnia minden nõ neszesszerében. Miért? Mert nélküle nem készíthetsz szép sminket, nem kontúrozhatod az arcod és nem tudod lefedni a tökéletlenségeket. Mire kell a korrektor? Elõször lefeded a szemek alatti sötét karikákat és elrejtheted, hogy a bõröd kevésbé jól ápolt. Másodszor a szemeid nagyobbak lesznek. Csak a szemeid belsõ sarkába kell kenned és az szemöldök ív alá. De itt van egy trükk. A korrektornak egy vagy két tónussal világosabbnak kell lennie, mint az arcbõröd és az alapozó.

A sminket átlátszó púderrelkell rögzíteni. Sokkal jobb, mint a matt púder, mert alkalmazkodik az arc bõréhez és nem okoz laposító hatást. Az átlátszó púdert nagy, lapos és puha sörtéjû ecsettel kell felvinni. A kozmetikum kevés mennyisége is elegendõ ahhoz, hogy rögzítse és mattosítsa a bõrt. Egy kis átlátszó púdert vigyél fel a T-zónára, mert ott ragyog a legjobban az arcod.

Az utolsó arcsminkelésre szentelt kozmetikum azarcpír. A természetes pírhoz hasonló árnyalatot kell használni. Általában a pofacsonthoz igazítva kell felvinni. Azonban a pírnak egyéb használata is lehet. Ugyanolyan jól helyettesítheti a szemhéjfestéket és a kiemelõt (ebben az esetben a szemöldök íve alatt és a szájvonal felett kell használni). A pír frissességet és energiát ad a bõrnek, ami sugárzó és gyönyörû megjelenést biztosít.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük