Hogyan takarjuk el a szem körüli sötét karikákat?

smink.jpgA szem körüli sötét karikákat több féleképpen tudjuk elfedni. Ilyenkor nem csak a színes kozmetikumokra gondolunk. Masszázs vagy egy speciális krém is jó hatással van. Olvasd lent, hogyan végezz fedõ sminket és milyen kozmetikumokat használj hozzá.

Sminkelés elõtt vigyél fel egy kis szemkrémet vagy végezz el egy   masszázst. A szem körüli sötét karikáknak el kellene tûnniük és a bõrnek ragyogóbbnak kellene lennie. Különösen kell ápolnod ezt a testrészt, ezért vitaminokat és ásványokat tartalmazó ételeket vond be az étrendedbe és legalább 1 liter vizet igyál meg naponta. Jegyezd meg, hogy az alvás a barátod. Ha napi 8 órát alszol, megszabadulsz a fáradságtól, duzzadástól és a szem körüli sötét karikáktól. Jégkockákkal vagy különleges krémekkel stimulálhatod a vérkeringést, frissítheted és lehûtheted a bõrt. Összetevõi között ajánlott a koffein, hialuronsav, retinol és C és K vitaminok.

A fedõ sminket alapozóval kezd el. Ha szeretnéd a szem körüli sötét karikákat elrejteni és szépen kinézni, tökéletesen illeszkedõ kozmetikumra van szükséged. Az alapozó legyen legalább egy vagy két tónussal világosabb a bõrödtõl. Nem fontos, hogy az alapozó 100% -ban rejtse el a tökéletlenségeket (erre még korrektort is használsz). Elég, hogyha mattosít és simítja a bõröd; ne tartalmazzon csillogó pigmenteket, mert azok kiemelik a sötét karikákat.

Amikor az alapozó egyesül az arcbõrrel, használj korrektort. Vidd fel a szemed belsõ zugába és az orrod széleire. Majd ujjaiddal masszírozd be. A szürke árnyalatú szem körüli sötét karikákat aranyozott bézs korrektorral és sárga pigmentekkel fedd be, a barna árnyalatú karikákat pedig rózsaszín pigmentes korrektorral. Jegyezd meg, hogy a korrektornak világosabb tónusa kell, hogy legyen az alapozónál.

Sütõ smink, a szezon slágere. A módszer ismeret hasznos lehet a szem körüli sötét karikák fedésére. A sütõ sminkben olyan sminket használunk, ami két tónussal is világosabb, mint az alapozó. Vidd fel az alsó szemhéj szempilla vonalára és az arcpofa végeire. Várj 15 percet ahhoz, hogy a korrektor egyesüljön a bõrrel, s így kapjuk a sütõ sminket; nedves smink szivacsot használhatunk vagy ujjainkkal is egyesíthetjük a korrektort az alapozóval. A tökéletes végeredményhez átlátszó púdert használjunk. A szem körüli sötét karikák egyszerûen csak eltûnnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük