Hogyan ápoljuk az ecseteket?

smink.jpgA smink eszközök megfelelõ ápolása nélkülözhetetlen. Minden nap gyakran sminkelünk, különbözõ kozmetikumokat használunk, különbözõ napszakokban és különbözõ módokon. Tudnod kell, hogy a nedves és piszkos kozmetikum smink eszközök tökéletes helye a baktériumoknak, amelyek késõbb átkerülnek a bõrre. Ilyenkor csak idõ kérdése, mikor jelenik meg az allergia és a gyulladások. Hogyan ápoljuk az ecseteket?

1. Minél sûrûbben mosd meg az ecseteket

Erõsen ajánlott, hogy az applikátorokat minden használat után mossuk ki, amivel megelõzhetõ a baktériumok kifejlõdése. A bõrgyógyászok szerint csak az biztosíthat bennünket, hogy nem fertõzünk meg baktériumokkal, ha minden sminkelés után megmossuk az ecseteket. Optimálisan sûrûbben ajánlatos mosni a folyékony termékekhez használt ecseteket (kétnaponta), a laza kozmetikumokra használt ecseteket pedig ritkábban (minden negyedik vagy ötödik napon). A legjobb az lenne, ha nem használnál olyan ecsetet, ami több mint egy hétig nem volt kimosva. Mi, nyílván, a minden napi sminkrõl beszélünk.

2. Használj megfelelõ tisztító technikát

Óvatosan kell tisztítani az ecseteket, mert még a legjobb minõségû termékeket is össze lehet törni, ha nem jól kezeled. Ne hajlítsd be és ne dörzsöld a keféket. Gyenge vízfolyás alatt nedvesítsd be a keféket az alapjától lefelé. A tenyeredre vagy egy különleges ecsetekre használatos szilikon szivacsra (tojásszivacs) tegyél egy kevés tisztítószert (antibakteriális szappan vagy sampon a legjobb). Most finom körkörös mozdulatokkal dörzsöld a terméket a kefe sörtéjéhez, majd öblítsd ki. Addig ismételd, míg a víz nem lesz tiszta.

3. Rendesen szárítsd meg a keféket

Nem csak a tisztításuk, hanem a szárításuk is fontos. A megfelelõ szárítás megtartja alakját és precizitását. Fontos idõt adni a keféknek, hogy önmaguktól megszáradjanak, és ne próbáljuk meggyorsítani a folyamatot egy hajszárítóval. A legjobb, ha egy papírtörlõre tesszük félre a keféket. Az ecset tároló védõ hasznosnak bizonyulhat, amely segít a szárításban. Kerüld el az ecsetek radiátoron való szárítását és forró helyeken, de ugyanakkor ne hagyd õket a fürdõszobában sem a megnövekedett szintû nedvesség miatt. Hajlamosak szétesni és lassabban száradnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük