Harisnyanadrág Újrahasznosításának 6 Módja

harisnyanadr-aacute-g.jpgA harisnyanadrág gardróbunk azon része, melyet egy használat után kidobunk. Nem csoda, hiszen nem használhatjuk másodszorra, ha lefutott róla a szál. Mégis, lehet érdemes lenne kreatívnak lenni és nem kidobni õket. Hadd mutassuk be azt a 6 módszert, amivel használhatod régi harisnyádat.

1. Harisnya, mint üvegtömõ

Az anyag, amibõl a harisnya készül nem hagy pelyhet. A használt harisnyanadrág jól használhat ablakok vagy tükrök tömésére (ne használd mosásra, mert nem szívja be a vizet rendesen). A harisnyanadrág ugyanakkor nem hagy foltokat.

2. Harisnya, mint cipõtömõ

Cipõk esetében a harisnyanadrág a fent említettekhez hasonlóan mûködik. A harisnyanadrág kicsi darabjával fényesíteni lehet a cipõt, amitõl a polírozás után kifogástalan ragyogást kap.

3. Harisnyanadrág használata elveszett fülbevaló keresésére

Mindneki tudja, milyen nehéz megtalálni egy elveszett fülbevalót, kitûzõt, gyûrût vagy kis tárgyat, ami leesik a szõnyegre. Csak annyit kell tenni, hogy levágjuk a harisnya talpát és egy gumival a porszívó csövére rögzítjük. Ezután pórszívózd le a szõnyeg azon részét, ahol az elveszett tárgynak kellene lennie. A tárgyat a csõ magához szívja, de a harisnya szûrõ megállítja annak felszívását.

4. Harisnya mint hagyma zsák

A hagymának folymatos légáramlásra van szüksége, hogy ne veszítsen tulajdonságaiból. Mindkét lábba beteheted a hagymákat arra figyelve, hogy csomót kötsz minden hagyma után. Az ilyen zsákokat fel tudod akasztani, pl. a kamrában, és amikor szükséged van a hagymára egyenként levághatsz belõle.

5. Harisnya mint portörlõ

Mindannyian tudjuk, mennyire nehéz letörölni a port problémás helyeket, mint pl. a szekrény vagy frizsider alatt. A használt harisnya remek a por és piszok tisztításában, így tisztítónak is alkalmas. Csinálj labdát a harisnyából és rögzítsd egy gumival pl. seprûhöz, bothoz vagy egy hosszú vonalzóra.

6. Harisnya haj fésû tisztítására

Nem hiszem, hogy létezik olyan személy, aki szereti a hajkefe tisztítását. Azért, hogy elkerüld a out  haj és kosz eltávolítását a fésû fogai között, használj egy harisnyát. Egy megfelelõ méretû harisnya darabot helyezz a hajkefe sörtéi közé és húzd át az anyagot. Miután a kefe bepiszkolódik, csak húzd le az anyagot a piszokkal együtt.

Ezeken kívül egyéb harisnya használatok is vannak. Ahogy mondani szokták, a szükségesség a találmány anyja és a kreativitás a lehetõ legmeglepõbb pillanatban felébred. Lehet, hogy hasznát veszel egy harisnyának szükség esetén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük