A szempillaspirál használatával elkövetett leggyakoribb hibák. Te is elköveted õket?

szempillaspir-aacute-l.jpgA szempillaspirál szinte minden nõ legjobb barátja és ennek az a jó oka, hogy még a legszebben elkészített szem smink sem számít elég szépnek szempillaspirál nélkül. Mivel minden nap használjuk a szempillaspirált, meg vagyunk gyõzõdve, hogy használata során nem követünk el hibát. Ennél jobban nem tévedhetünk. Többségünk legalább néhányat a leggyakoribb hibák közül követünk el használata során. Te is elköveted õket?

Pumpálás szempilla ecsettel

Néha egy picit több anyagot kell összegyûjtenünk a kefére, amikor már nincsen olyan sok belõle és ezt a falak súrolásával próbáljuk megtenni ritmikus le-fel mozdulatokkal. Ezzel a hibával veszíthetünk tartalmából. Azzal, hogy hirtelen mozdulatokat teszünk a szempillaspirál fogójával felesleges levegõt pumpálunk be és gyorsítjuk a kiszáradást. Korlátozd a fogó mozgatását minimálisra.

A szempillaspirál túl hosszú használata

A szempillaspirálnak, mint minden szépségápolási terméknek, szavatossági ideje van. A szempillaspirál formulája, csomag specifikációja és használata három hónapra terjed ki – ezután le kell cserélni. Hányszor használjuk szempillaspirálunkat hónapokig, amíg teljesen ki nem ürül, csak azért mert nem akarunk többet költeni?

Ecset nem tisztítása

Furcsának tûnhet, de kétségtelen, hogy hatással van hatékonyságára. A szempillaspirál keféjét meg kell mosni (mint ahogyan a smink keféket megmossuk). Nem kell minden használat után ezt megtenni, de néha napján meg kell mosni és megszárítani. Így elkerülhetõek a száraz csomók, amitõl a pillák összeragadnak.

A szempillák nem görbítése szempilla göndörítõvel

Ha természetesen göndör szempilláid vannak, akkor ez a lépés kihagyható, bár tudjuk, hogy nincsen sok belõletek. Többségünknek egyenes szempillái vannak és ebben az esetben, még a legjobb szempillaspirál sem tud segíteni. Elõször be kell göndöríteni a szempilláid egy szempilla göndörítõvel, majd csak utána érhetõ el a kívánt hatás.

  • Rossz törlési technika
    Azt gondolnád, hogy semmi rossz nincsen a szempilláid törlésében, és mégis tévednél. Tisztítása során enyhe cikkcakk mozdulatokat csinálj – a szempilla tövétõl kezdve a végéig, míg az ecsetet egyik oldalról a másikra mozgatod. Csak így tudod hatékonyan felvinni a szempillaspirált.
  • Túl sok réteg felvitele
    Ez a lépés összekapcsolható az elõzõvel, ahol a szempillák törlésével kapcsolatban követünk el hibákat. Gyakran túl sok réteget viszünk fel a szempillákra, azt gondolván, hogy minden következõ réteg nagyobb hatást kelt. Ezzel a hibával a szempillák csak egymáshoz ragadnak és úgynevezett „póklábak” hatást keltenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük