Kezdők útmutatója. Milyen sminket használjunk éjszakai randevúra?

Ha az esti sminkről van szó, annak megvannak a maga törvényei. Nemcsak a formai dolgok, hanem a színek, a ruhatípusok és az anyag is beletartozik. A nők számára hatalmas jelentőséggel bír a smink. Jobban ragaszkodunk a klasszikus árnyalatokhoz, egy kis modern hangulattal és egy csipetnyi saját stilusunkkal, amíg nincs egy meghatározott dress code.

A tökéletes esti smink

Ha megint azon gondolkodsz, hogyan is kellene az esti sminkednek kinéznie a nagy eseményre, akkor mindenképpen olvass tovább. Ahhoz, hogy a smink órákig kitartson, ahelyett, hogy már az első percekben lefolyik az arcodról, érdemes a megfelelő kozmetikumokat választanod. Ezek használatával az esti smink jobban tart az arcon és ragyogónak tűnik. Ha azt szeretnéd, hogy a szemed kitűnjön, figyelj oda a szemhéjadra felvitt termékek típusára és állagára. Milyen kozmetikumokkal lehet kiemelni a szépségedet a nagy eseményre?

Milyen típusú szemhéjfestéket használjunk? Néhány szó a színekről

A nagy esti bulira készülve csak bevált kozmetikumokat válassz – ezek segítségével elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket vagy bőrproblémákat. Ha sötét karikáktól szenvedsz a szemed alatt vagy puffadtságtól, a sminkelés elején használj folyékony fedőfestéket. Szükséged lesz egy szemhéjfesték-alapozóra, mert igy a színek sokkal jobban mutatnak. Ne feledd, hogy az alapszínnek semlegesnek vagy enyhén szürke színűnek kell lennie, hogy megfelelően betöltse a funkcióját, vagyis hogy a színek a lehető legjobban nézzenek ki.

A kiválasztott szemhéjfestékek színei sok tényezőtől függnek. Az első az a középpont. Ha úgy döntesz, hogy ez a szerep a szemre hárul, akkor válassz szerényebb színű és formájú ruhát. A szemek esti sminkjét kiegészítheted csillámokkal és egyéb csillogó kiegészítőkkel, amelyek miatt bárki, aki szóba áll veled, képtelen lesz elfordítani a tekintetét.

Az esti szemsmink

Az esti rendezvényre készülve olyan kozmetikumokat válassz, amelyek a múló idő ellenére is jól mutatnak. Ha szeretnéd elkerülni, hogy néhány percenként javítsd a sminkedet, válassz vízálló szempillaspirált, amely vízzel érintkezve sem folyik le és nem maszatolódik. Általában jobban tapad, így gond nélkül tartania kell.

Az esti smink elkészítésekor használhatsz laza és folyékony formájú kozmetikumokat egyaránt. Ne használj túl sokat a termékekből, mert az nagyobb kárt okozhat. Mit tehetsz még azért, hogy az esti szemhéjfesték jobban tartson? A válasz egyszerű, igazítás. Ezt a szerepet a legjobban az áttetsző púder tölti be, amelyet kis mennyiségben ecsettel viszünk fel a kész szemsminkre. Ez az egyszerű trükk tökéletesen működik!

Szeretnél tökéletes sminket? A szemhéjfesték a legjobb megoldás, amit akkor is érdemes szem előtt tartanod, ha hivatalos esti programot tervezel.