Fésülködés fájdalom nélkül – 5 legjobb módszer

Gubancos, göndör, statikus hajad van és fáj, amikor kifésülöd? Az alábbi öt módszerrel kezelheted a problémát és könnyedén, fájdalom nélkül fésülheted ki a fürtjeidet.

Minden nap kifésüljük a hajunkat, függetlenül attól, hogy hosszú vagy rövid. Sok nőnek vannak vagy voltak kellemetlen tapasztalatai, amikor a fésülésről van szó. A szálakat nem könnyű kifésülni, ha folyamatosan összegubancolódnak vagy göndör és statikusak lesznek. Egy hagyományos hajkefe nem biztos, hogy elég lesz a gubancolódáshoz.

TOP 5 MÓDJA ANNAK, HOGY FÁJDALOM NÉLKÜL FÉSÜLKÖDJÜNK

#1. Fésüld ki a hajad hajmosás előtt

Hajmosás előtt mindig fésüld át a hajad – nem csak azért, hogy megkönnyítsd a mosási rutint. Ezzel eltávolítod az elhalt hajszálakat, az elhalt hámsejteket és a szennyeződéseket a hajról és a fejbőrről. A hajmosás előtti fésülködéssel sokkal könnyebbé válik a szálak kibogozása mosás után.

#2 Öblítéshez használj hideg vizet

Ezzel lezárod a kutikula pikkelyeit a simaság érdekében. Az öblítés jelentéktelennek tűnhet, de valójában előnyökkel járhat – próbáld ki a savasító hajöblítést a természetes pH visszaállítása érdekében. A hűvös vízzel kombinálva fényes lesz a hajad és könnyebb lesz kifésülni.

#3 Használj hajolajat, szérumot vagy selymet hajmosás után.

Hajmosás után a hajat védőszérummal, olajjal vagy folyékony selyemmel kell rögzítenünk. Ezzel simábbá, rugalmasabbá és fényesebbé tesszük a hajat. Emellett puhább és könnyebben kibogozható lesz. Erre a célra a makadámiaolaj, a mandulaolaj vagy az argánolaj a legjobb. Csak takarékosan kell használni őket. A folyékony selyem vagy a könnyű kétfázisú selyemkondicionáló is hatékony.

#4 Ne fésüld ki a nedves hajat (kivéve, ha göndör).

Ha könnyen szeretnéd kifésülni a hajad, akkor soha ne tedd ezt amikor vizes. Ez egy nagyon népszerű hiba. A nedves haj nagyon gyengéd, durva és könnyen sérül, ezért nem jó alkalom a fésülködésre. Enyhén szárítsd meg a hajat, majd fésüld át, vagy csináld ezt hajszárítás közben egy kerek kefével.

#5 Használj megfelelő kiegészítőket

A megfelelő hajkefével, fésűvel vagy más kiegészítővel biztosan nem okozol kárt. A legnépszerűbb választás – a hajkefe – nem mindig működik jól. A vastag és sűrű szálakhoz jobb a fából készült széles fogú fésű. A vékony hajhoz viszont sűrű sörtéjű kefére van szükség. Minden hajtípusnak másra van szüksége, ezért először meg kell tudnod, hogy a te hajtípusodnak mire van szüksége.