A legjobb rosacea elleni szérumok. Melyiket választanád?

A rosaceára hajlamos bőr igényli és meg is érdemli, hogy a lehető legjobb speciális ápolásban részesítsék. A megnyugtatásához kizárólag gyengéd, kifejezetten speciálisan érzékeny bőrre való termékek használhatóak (beleértve a tisztítóak is). Természetesen a rosaceás bőrre való arcszérumok jelentik a legjobb megoldást, de… a drogériák végtelen kínálatából melyik legyen az az egy, amely végül a kosarunkban köt ki?

A siker kulcsa egyértelműen a megfelelő termék kiválasztásában rejlik. A mindennapos szépségápolási rutinod sikerének előfeltétele az azt alkotó kozmetikumok minősége. Ez különösen olyan körülményes bőrtípusok esetén fontos, mint amilyen a bőrpírra és irritációra hajlamos bőr is.

Rosaceára hajlamos bőr – profilja

Mielőtt megvásárolnád a bőrápolási termékeidet, milyen információk birtokában kellene lenned a rosaceás bőrrel kapcsolatban? Itt az ideje, hogy rövid jellemzést adjunk erről a bőrtípusról. 

A rosaceára hajlamos bőr viszonylag vékony és rendkívül érzékeny, így nagyon könnyen irritálható. A hajszálerek közvetlenül a bőrfelszín alatt helyezkednek el, ami az elsődleges oka annak, hogy az arc vörösnek tűnik. Ez okozhatja a bőrpírt is, ám elhamarkodott következtetést nem vonható le. Ráadásul a rosaceás bőr esetén a pókháló erek is igen jellemzőek, ez a kifejezés gyakran a szakadt hajszálerek hálózatának szinonimájaként használatos. Az érzékeny bőrt érő és potenciálisan irritációt okozó faktorok (pl. napfény, magas hőmérséklet, erős és fűszeres ételek, stressz) mennyiségével egyenesen arányos a megjelenő szakadt hajszálerek mennyisége. Szerencsére, a szépségápolási rutinodat kiegészítheted a megfelelő arcszérummal, így ezeket is hatástalaníthatod. 

Milyennek kellene lennie egy rosacea elleni arcszérumnak? 

Egy jó rosaceás bőrre való szérum képes megvédeni a bőrt az irritációtól, a bőrpírtól és a szakadt hajszálerek kialakulásától. De hogyan állapítható meg egy szérumról, hogy valóban jó? Hogy egészen leegyszerűsítsük: keress olyan szérumot, ami könnyed, és minőségi alapanyagok felhasználásával készült. 

Egy jó arcszérum formulája nem olajos, viszont telítve van olyan irritációt nem okozó összetevőkkel, mint a hársfa kivonat vagy a vadgesztenye-kivonat. Kedvező jelnek tekinthető, ha a keverében találhatóak a hajszálerek erősítését célzó összetevők, pl. vadgesztenye, árnika vagy ginkgo kivonata. Amennyiben az összetevők listáján olvashatóak a C- és K-vitamin szavak, akkor elkezdhetsz bizakodni, hogy a termék be fogja váltani a hozzá fűzött ígéreteket.

Figyelem! Egy rosacea elleni arcszérumnak teljesen mentesnek kell lennie: orbáncfű kivonattól, illóolajoktól, alkoholtól, SLS/SLES összetevőktől. 

A LEGJOBB ROSACEA ELLENI ARCSZÉRUMOK 

Mi most azért vagyunk itt, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak, akiknek nincs arra kapacitásuk, hogy hosszú órákat töltsenek el a drogériák polcain álló termékek összehasonlítgatásával és elemezgetésével. Mi most megosztjuk veled annak a négy arcszérumnak a nevét, amely leginkább alkalmas arra, hogy formulájával, textúrájával és a kiváltott hatásaival csillapítani tudja az érzékeny bőr pírját és irritációját. 

Lássuk a legjobb rosacea lennei szérumokat!

NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM

1. NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM (50 ml)

A Nanoil Anti-Redness serum a nyugtató szérumok közötti is páratlannak számít, különleges, 4 növényi esszenciából álló keveréke a rosaceás bőr összes panaszára gyógyírt jelent. A vadgesztenye erősíti a hajszálerek falát, a hársfa enyhíti az irritációt és megelőzi a gyulladást, a punarnava megharcol a szabadgyökökkel, valamint a ciprus tápanyagokkal és nedvességgel látja el a bőrt. A természetes eredetű összetevők együttes erejüknek hála a bőr puhább, nyugodtabb és élénkebb lesz. Az egyedülálló és biztonságos formulájával a Nanoil szérum a legjobb rosacea elleni termék, hiszen:

 • enyhíti a vörösséget és az irritációt 
 • összehúzza és erősíti a hajszálerek falát 
 • védi a bőrt és eléri, hogy kevésbé legyen reaktív 
 • fiatalítja a bőrt és finomítja annak textúráját 
 • megnyugtatja a bőrt 

A szérumot a szakértők úgy alkották meg, hogy általa az otthoni kezelés mindenki számára elérhető legyen – nem csak azok számára, akiknek bőrpírral színezett a bőrük, de azok számára is, akiknek a rosacea miatt érzékeny, reaktív vagy könnyen irritálódó a bőre. A Nanoil Anti-Redness Face Serum multifunkcionális kozmetikum voltából kifolyólag a kategóriájában lévő összes többi terméket lekörözi. 

több információ: www.nanoil.hu

2. MESOBOOST CAPILLAR DAY SERUM (30 ml)

A Mesoboost Capillar kifejezetten az érzékeny és bőrpírra hajlamos bőr ápolására kifejlesztett gél állagú szérum. A szérumot a reggeli arcápolási rutinba kell beépíteni, mint a szeánsz legutolsó lépése, hiszen így garantálható a felvitt kometikumok hatásának felerősítése és meghosszabbítása. Ezeket a benne található több tucat összetevőknek (hialuronsav, laktobionsav, vadgesztenye és ginkgo kivonat, rizskorpa olaj, olívaolaj, heszperidin, törpemálna- és málnakivonat, hegyi árnikakivonat, varázsmogyoró, illetve szúrós csodabogyó) köszönhetően éri el. A Mesoboost Capillar szérum összetevőinek a listája bár elég hosszú ennek ellenére hatékonyan:  

 • csökkenti a bőrpírt
 • minimalizálja a pókhálóerek láthatóságát 
 • enyhíti az irritációkat és kezeli a gyulladát 
 • finomítja a bőr textúráját

Másrészről az felhasznált kivonatok és tápanyagok nagy száma bár elsőre pozitív dolognak tűnhet, valójában csak megnövelik az irritáció valószínűségét. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy mielőtt bevezetnéd a szépségápolási rutinodba mindenképpen végezz egy allergiatesztet

3. EXUVIANCE ANTIREDNESS CALMING SERUM (30 ml)

Az Exuviance Antiredness Calming Serumja a benne található néhány növényi esszenciával és a hi-tech laboratóriumban kifejlesztett egyéb összetevőivel, kifejezetten érdekes ajánlatnak tűnik. A legnagyobb negatívumának mindenképpen a csillagászati ára tekinthető. Ennek ellenére a vadgesztenye kivonat, a fűzfakivonat és a fehér tea gondolata azért valljuk be elég csábító. A bőrpír elleni terméknek a további érdekessége, hogy olyan alapanyagokat is tartalmaz, mint a bisabolol, a peptidek, a laktobionsav, az algakivonat, a cink, valamint a koffein. Mi őszintén valljuk, hogy ennyi jóból az érzékeny bőrünknek megártana a sok. Ugyanakkor, azok számára, akiknek az Antiredness Calming Serum használata semmilyen különösebb problémát nem okoz, számíthatnak arra, hogy: 

 • gyulladás kezelésre és megelőzésre kerül 
 • a hajszálereket összehúzódnak és regenerálódnak 
 • az elszíneződések eltűnnek és a bőrtónus egyenletessé válik. 

Nos, miért nem vagyunk mégsem meggyőzve arról, hogy ez a legjobb megoldás rosaceára hajlamos bőrre? Erre van néhány indokunk. Először is, drága. Másodszor az összetevőinek listája túlzottan összetett. Harmadszor, a kiszerelése túl kicsi, vagyis valószínűsíthető, hogy hamarabb elfogy, mint hogy a kúra végére érnél, vagyis újra kell majd vásárolnod.  

4. AVEBIO BIO OIL SERUM ANTIRED ELIXIR (50 ml)

És itt van zárásnak még egy ígéretes arcszérum, amelyet úgy terveztek meg, hogy nyugtassa az érzékeny és vörösödésre hajlamos típusú bőrt. Olajos bázisa miatt a szérum valamivel testesebb és olajosabb, mint a fentiekben felsorakoztatott alternatívák. 6 növényi olajat egyesítő Avebio Bio Oil Antired Elixir igazi csemege lehet a természetes szépségápolási termékekért rajongók számára, található benne ugyanis: maracuja olaj, makadámdió, csipkebogyó olaj, búzacsíra olaj, olasz szalmagyopár olaj és balzsamosszuhar olaja is. A dolog akkor válik még ennél is izgalmasabbá, amikor ráeszmélünk, hogy a  termék további összetevőt nem is tartalmaz. Bár a termék 100%-ban természetes, ez nem jelenti magától értetődően azt, hogy hatékony is. Hosszabb távú, rendszeres használata mellett, az alábbiakat ígéri: 

 • nyugtatja az irritációt és megkönnyebbülést hoz a bőrnek 
 • megköti a bőrben a vizet 
 • enyhíti a puffadást, bőrpírt, vörösséget 
 • védi a hajszálerek falai, a szakadásuk elkerülése érdekében

Ez a rosacea elleni arcszérum a természetes szépségápolás hívei között nagy népszerűségnek örvend. Ugyanakkor az olajos állaga miatt sokszor a bőr is olajossá válik tőle, ami általában nem egy vágyott végeredmény -a beszerzése előtt ezt mindenképpen fontolóra kell venned.  

Melyik arcszérumot fogod választani? 

Természetesen, az előzőeken túl is léteznek rosacea elleni arcszérumok, ám hiszünk abban, hogy a legérdekesebbeket mi mégis bemutattuk. A legtöbbjük elérhető online, így egyszerűen házhoz is szállíttathatóak, persze a közeli drogériákban is megpróbálkozhatsz a beszerzésükkel. Nagyon kíváncsiak vagyunk, végül melyik szérumra esik a  választásod!