5 dolog, amit meg kell tenned, hogy a fogaid fehérek maradjanak

Rengeteg jogorvoslat létezik a fehérebb fogakért. A fogfehérítő fogkrém beszerzése a legegyszerűbb megoldás, de néha ez nem bizonyul elegendőnek. A következőkben bemutatunk 5 fogfehéritő tippet!

Hogyan ápolod a fogaidat? Biztosan mosod őket reggel és este, de ez általában nem elég ahhoz, hogy hófehér mosoly büszke tulajdonosa legyél. Mit tehetsz még?

5 GYÓGYMÓD A FEHÉREBB FOGAKÉRT

1. Cseréld le a fogkrémedet fehérítőre.

Nem meglepő, hogy a fehérítő fogkrém beszerzése az első lépés a szebb mosoly felé. Milyen típusú terméket válassz pontosan? A jó fehérítő fogkrémnek olyan összetevőket kell tartalmaznia, amelyek képesek ledörzsölni a lepedéket és csökkenteni az elszíneződést. A nátrium-hidrogénkarbonát és a hidroperoxid a legelterjedtebbek, de az aktív szén is egyre népszerűbb. Tulajdonképpen te is készíthetsz ilyen termékeket, ha a szokásos fogkrémhez porított szenet adsz (a drogériában kapható).

2. Használj fogselymet és szájöblítőt.

Az emberek hajlamosak elkövetni azt a hatalmas hibát, hogy csak a fogmosásra koncentrálnak, miközben az ételmaradékok és szennyeződések összegyűlnek a fogak között, a nyelven és az arcon. Mindez nagy hatással van a fogak egészségére és megjelenésére. Fogmosás után vegyünk fogselymet és szájöblítőt, hogy 100%-ig biztosak lehessünk abban, hogy megszabadultunk mindattól, ami szuvasodást és elszíneződést okoz.

3. Rágj cukormentes rágógumit minden étkezés után.

Tisztában kell lenned azzal, hogy a baktériumok és ételmaradékok a nap folyamán felhalmozódnak a szádban, így a napi kétszeri fogmosás nem elegendő. Néha nem tudjuk minden étkezés után megmosni a fogakat, de a rágó jó alternatíva lehet. Megjegyzés: ügyeljünk arra, hogy cukormentes legyen, hogy elkerüljük a káros hatásokat. A rágógumi rágása gyors módja annak, hogy napközben megtisztítsuk a fogainkat. Ezen túlmenően hasonlít a hámlasztáshoz és serkenti a nyáltermelést, amely antibakteriális hatású.

4. Csökkentsd a kávé, a tea, a bor és a színes italok fogyasztását.

Fehér fogakat szeretnél? A szájhigiénia alapvető, de ennél többre van szükséged. Hagyd ki azokat az italokat, amelyek színezik a fogakat. A kávé és a tea a legfőbb bűnösök, de a vörösbor és az erősen pigmentált narancsos üdítő is. Válassz inkább vizet vagy citromos vizet, amely magas C-vitamin tartalmú, fehérítő hatású. Kényeztesd magadat zöld és fehér teákkal, mert ezek nem színezik el a fogakat és antioxidánsokban gazdagok.

5. Fogyassz friss gyümölcsöket, például almát és epret.

A több friss gyümölcs fogyasztása olyan szokás, amit ki kell alakítanunk. Miért érdemes frissen fogyasztani őket és nem gyümölcslevek formájában? Mert amellett, hogy hámlasztó hatású savakat tartalmaznak, amelyek hatékonyan tisztítják a fogakat, természetes súrolószerként működnek, amikor beléjük harapunk. Egy tábla csokoládé helyett válassz egy almát az egészségre gyakorolt előnyökért és a fehérebb mosolyért!